måndag 17 november 2014

Hur gör man?

Jag har de senaste veckorna inte gjort annat än att jobba känns det som. Och detta är tyvärr inte slut än. Det är en lång resa kvar för att vi anhöriga till i detta fall min bror med handikapp ska kunna få en så normal vardag de går.

I dags läget funkar inte kommunens assistans för fem öre för oss. Tanken är att gå över till privat assistansbolag. Men vilket ska man välja? Vilket bolag har det vi behöver? Hur går man tillväga för att se vad de olika bolagen har att erbjuda? vilka skillnader finns det? Behöver man söka hos försäkringskassan om man byter från kommun till privat? Och i vilken ända ska man ens börja för att få ordning på detta? Frågorna är många och alldeles för stort för att ens ta i just nu. Om jag ändå hade kunnat veta vart man ska börja.

En fundering är att man ska starta med att försöka strukturera de som finns, men hur mycket tid kommer man behöva lägga på det? Gissar att det är inget ja kommer få betalt för, men vi i familjen kanske får igen det av att assistansen kanske kan börja fungera och att man inte behöver vara där och peka med fingret precis hela tiden för att inget ska bli missat eller fel. Just nu känner jag mej helt lost i detta.

Någon som har erfarenheter eller tips så mottages det gärna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar